Beste NRJ Solutions

In onze nieuwe woonst, die wij in de zomer van 2015 aankochten, werd er elektrisch verwarmd. Dat was een dure aangelegenheid en toen de regering over de « Turteltaks »  begon, zochten wij naar een alternatief. We beslisten uiteindelijk om anders te gaan verwarmen.

Bleef ons nu een geschikte leverancier te vinden. Wij gingen dus verder op zoek naar professionele raad en bijhorende offertes.

Via een zoektocht op internet kwamen we bij de firma NRJ Solutions terecht, verdeler van Panasonic en installateur van o.a. zonnepanelen en warmtepompen.

Wij kregen het bezoek van NRJ Solutions die geduldig – hij bleef maar liefst vier uur – al onze vragen beantwoordden en onze bedenkingen counterde. Naarmate we meer van het systeem begrepen, geraakten we overtuigd om onze accu-radiatoren te vervangen door radiatoren die door een warmtepomp (lucht/water) opgewarmd worden. Door de uitleg van de team beseften we al gauw dat we een interessante investering deden mochten we ook voor zonnepanelen kiezen. Vermits ons dak groot genoeg was om tot 10 000 kwh te produceren, was er ook de mogelijkheid om een zonneboiler te plaatsen. Dat alles zou ons ongevoelig maken voor stijgende elektriciteitskosten en ons een zekere autonomie garanderen. Zonne-energie is bovendien een hernieuwbare bron en milieuvriendelijker dan andere mogelijkheden. We twijfelden eerst nog een tijdje, zagen nieuwe vragen opduiken, maar steeds stond de team voor ons gereed. Hij keek op geen uur, geen inspanning was hem teveel en hij reageerde steeds onmiddellijk. Belangrijk om weten is dat de heer Abdi goed luisterde naar wat wij wilden en zocht naar de beste oplossing voor wat wij wensten.

De onderhandelingen mondden uiteindelijk uit in de ondertekening van een opdracht voor plaatsing van zonnepanelen, radiatoren met warmtepomp (lucht/water) en zonneboiler. Het plaatje klopte helemaal, we voelden ons goed bij onze beslissing om toekomstgericht met energie om te gaan.

De uitvoering van de werken verliep stipt zoals gepland en voorzien bij de bestelling. De werkmannen werkten goed door en leverden alles netjes af. Telkens werd er geborsteld en werd het huis schoon achtergelaten.

Wat ons ook aangenaam verraste, is dat de heer Abdi tijdens de werken heel dikwijls ter plaatse was: dagelijks bij de aanvang van de werken, de verdere opvolging ervan, bij besprekingen van kleine aanpassingen.

Wanneer nodig was NRJ Solutions aanwezig of was hij onmiddellijk bereikbaar.

Bovendien mochten wij rekenen op een deskundige bijstand voor allerlei verplichte aangiftes en aanvragen voor subsidies en premies. De dienst na verkoop verliep ook vlot. Toen bijvoorbeeld na onze verhuis de zonneboiler moest opgestart worden, stond de heer Abdi weer paraat. Toen er een klein mankement bleek te zijn, werd dat ook direct opgelost.

Voor een belangrijke investering is het belangrijk om op zijn leverancier te kunnen rekenen, om in vertrouwen te kunnen werken.

En dat was voor ons het geval.

Lees Meer …

Rita en Luc Bruyndonckx-Desmecht